Košarica 0 Izdelki 0.00 €

OLMAIS / BIO oljčno olje

OLMAIS -  eko ekstra deviško oljčno olje
Novo na slovenskem trgu – Portugalsko eko ekstra deviško oljčno olje Olmais, s področja reke Douro 

Olmais eko ekstra deviško oljčno olje
Oljke poberejo zgodaj in le s stoletnih dreves, da stisnejo ekstra deviško in nefiltrirano oljčno olje. Pravijo, da je njihovo olje povratek k izvoru. Olmais stiskajo iz edinstvene sorte cobrançosa, ki daje zelo robustna, kompleksna in uravnotežena olja intenzivnega sadnega okusa, z izrazito grenkobo. Olje ima zeleno noto ter večplastni, kremasti, cvetlično zeliščni okus, ki ostaja. Olje za poznavalce.

uporaba
Olmais se poda po mesu z žara, k testeninam in solatam, odličen pa je tudi kot pomaka za vaš najljubši kruh.

nagrade
zlata medalja, 1001Degustations 2017, Francija

EVOO leta 2016 – uvrščeno v Top 100 oljčnih olj na svetu

zlata medalja, World's Best Olive Oil, NYIOOC, USA, 2016

pojasnila

Ekstra deviško oljčno olje je oznaka olja iz kakovostnih, optimalno zrelih oliv, hladno stisnjenih (do 27 °C) čimprej po obiranju. Takšno olje vsebuje manj kot 0,8 % nasičenih maščobnih kislin. Hladno stisnjeno olivno olje ni sinonim za ekstra deviško olivno olje. Hladno lahko stisnejo tudi manj kakovostne olive.

zanimivosti
Quinta dos Olmais je kmetija in istoimensko podjetje družine Gomes Alves, z oljčnimi nasadi na obronkih portugalske regije Terra Quente. Izjemna tradicija te kmetija sega točno do 14. aprila 1662, ko sta se poročila D. Tereza Alvarez in Domingos Gomes. Danes je glava družine in lastnik Quinta dos Olmais José Gome Alves.
■ Za liter oljčnega olja stisnejo približno 1450 oliv.

http://www.olmais.com/